Wildlands te Emmen.


In aanloop tot de publicatie van deze fotoshoot van het Wildlands themapark in Emmen had ik in grove lijnen de begeleidende tekst in mijn hoofd als inleiding. Na wat googlen betreffende informatie over Wildlands, werd de tekst in mijn hoofd tegengesproken in de vorm van een klacht van één der bezoekers:

“Het viel ons erg tegen”, schrijft Joris Hendrickx. “In Wildlands loop je de hele dag rond en je ziet bijna geen dier.” Harn laat weten: “Wat een teleurstelling. De toegangsprijs echt niet waard.” Ook hij zag weinig beesten.

Deelde ik deze klacht als begeleidende tekst voor dit artikel. Nee integendeel!!

Bij het observeren van de bezoekers, vooral met een spiegelreflexcamera, viel mij op dat veel van deze bezoekers de aanwezige dieren de fotografische aandacht gaven. Ze liepen door het park op de manier zoals je ook door een dierentuin loopt. Maar ze vergaten hierbij één heel belangrijk, en mooi item: de omgeving!

Het themaperk is vrij uitgestrekt, vooral het serenga themapark. De omgeving is werkelijk prachtig, tenminste als je het ziet. Met deze fotoshoot heb ik getracht een beeld te geven omtrent deze prachtige omgeving, zonder dieren. En dan is het een weekendje weg, vanaf Rotterdam richting Emmen met de trein zeker waard. Dus dit beste Joris en Harn hebben jullie allemaal gemist:

 

Uiteraard waren er ook dieren te zien. Een selectie van mijn foto’s. Ook deze foto’s mogen niet onderbreken.