Het hoofdkantoor van het Unilever concern staat op het Weena en was het tweede grote kantoorpand dat op het Weena in Rotterdam verscheen.

Het is een ontwerp van de Nederlandse architect Jan Hoogstad. De architectuurstroming waaronder het ontwerp van het Unilever kantoor valt is het Neorationalisme, welke zich bij voorkeur verplaatst in de geometrische vormen zoals , cirkels, vierkanten en driehoeken.

De hoofdvorm van het gebouw is kubusvormig. Oorspronkelijk in het eerste plan zou de kubusvorm worden opgevuld met glas, zodat Jan Hoogstad’s geliefde Atria zou ontstaan, echter werd hier van afgezien.

Bijgaande foto’s zijn gemaakt en bewerkt door Michel ┬áJansen van micheljansenfotografie. ┬áDe foto’s mogen niet worden gedownload, gekopieerd, afgedrukt, gewijzigd of anderszins worden gebruikt zonder schriftelijke toestemming van de maker, in dit geval micheljansenfotografie.

Emailadres: micheljansenfotografie@mail.com