Twee Heuvels en een nieuw objectief


De afgelopen 13 maanden heb ik een mooie upgrade kunnen uitvoeren in mijn fotogear.
Eind oktober 2021 was het de Nikon D500 (het toenmalige vlaggenschip van Nikon in het APS-C gebeuren) welke ik mijn eigendom mocht noemen. Een droom werd werkelijkheid en net op tijd aangeschaft daar Nikon vijf weken later aangaf de camera uit de handel te nemen.
Overigens hebben de grote merken al enige tijd geleden aangegeven geen nieuwe spiegelreflexcamera’s meer op de markt te brengen, sterker nog het assortiment werd drastisch verkleind. Hierbij vormt het merk Pentax een uitzondering, dit merk blijft het spiegelreflexgebeuren trouw.
Wat betreft objectieven was het de sigma 10-20mm, waarmee ik een aantal jaren heb gefotografeerd, in maart van dit jaar heb vervangen voor de Nikon AF-S 10-24mm f3.5-4.5G ED DX. Naast het iets grotere bereik van dit objectief in brandpuntsafstand, is de scherpte en resolutie ook groter.
Al enige tijd kampte ik met een luxe probleem, mijn Lowepro Tactic 450 werd te krap en kon ik deze niet meer indelen zoals ik wilde. In juli 2022 heb ik deze vervangen voor de F-Stop Duradiamond Tilopa bundle Magma Red. Meer ruimte, meer opbergmogelijkheden en een opvallend kleurtje wat overigens nog een bijzonder effect heeft. De tas heeft een Magma rode kleur echter op foto’s toont de tas meer oranje.
En afgelopen oktober heb ik mijn Nikon 18-140mm objectief vervangen door de Nikon AF-S 24-120mm f4.0 VR ED FX objectief. Wat betreft brandpuntsafstand een 20mm moeten inleveren maar daar dit een full-frame objectief is een mooie scherpte en resolutie qua verbetering.
Wat bleef zijn mijn Benro ND en soft gradueel ND filter systeem en mijn trouwe Benro Mach-3 statief, een ware pakezel die overal mee wordt genomen.
Dus afgelopen maandag 31-oktober even op stap geweest met de nieuwe aanwinst om deze te gebruiken. Het voordeel van beide objectieven is een mooi aansluitend verloop in brandpuntsafstand.

De onderstaande foto’s werden gemaakt met de Nikon D500, de Nikon 10-24mm, de Nikon 24-120mm in combinatie met het Benro soft gradueel 3 of 5 stops ND filter in combinatie met het in de filterhouder geïntegreerde polarisatie filter.