Pinche aapje


Het Pinche aapje of de wetenschappelijke benaming Saguinus oepidus, is makkelijk te herkennen aan de grote bos witte haren op zijn kop. Op het eerste gezicht zijn er geen uiterlijke verschillen tussen de mannetjes en de vrouwtjes. De aapjes zijn echte klouteraars en leven hoog in de bomen.

De aapjes zijn erg territoriaal en verdedigen hun gebied met grote aantallen en desnoods met geweld. Een bijzonderheid is dat de vader zijn jong na een week zelf draagt en alleen bij zijn moeder komt om te drinken.

 

Bovenstaande foto’s zijn gemaakt door micheljansenfotografie, en mogen derhalve niet worden gedownload, gekopieerd, bewerkt, afgedrukt, gewijzigd of anderszins worden gebruikt zonder schriftelijke toestemming van micheljansenfotografie.

email: micheljansenfotografie@mail.com

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s