Neushoornleguaan


Net voor de neusgaten van dit uiterst gevaarlijk uitziend dier zien we bij de volwassen mannetjes leguanen drie hoornachtige knobbels. Aan deze knobbels heeft deze leguaan zijn naam te danken, de neushoornleguaan. Bij de vrouwtjes zijn de knobbels overigens kleiner. Ze kunnen een lengte bereiken van ongeveer 120 centimeter en hebben een grijze tot olijfachtige groene kleur.
Over de rug en doorlopend over de staart zien we wederom vooral bij de mannetjes een kam die vooral bij de nek grotere vormen aanneemt. Met de stekelachtige schubben over de gehele lichaamslengte krijgt de neushoornleguaan een nog luguber uiterlijk.
De neushoornleguaan eet anders dan zijn voorhistorische uiterlijk doet vermoeden voornamelijk planten. Op zich is de soort niet echt gevaarlijk, echter kan hij met zijn staart flinke klappen uitdelen.

Onderstaande foto’s zijn gemaakt op 16 oktober 2017. Alhoewel de beide leguanen weinig bewegen namen zij in de drie kwartier durende fotoshoot toch enkele wisselende poses aan.

 

 

Bovenstaande foto’s zijn gemaakt door micheljansenfotografie en mogen derhalve nietb worden gedownload, gekopieerd, afgedrukt, bewerkt of anderszins worden gebruikt zonder schriftelijke toestemming van micheljansenfotografie.

email: micheljansenfotografie@mail.com

 

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s