De Amazonica van diergaarde Blijdorp.


Amazonica.

In 2013 werd in Diergaarde Blijdorp te Rotterdam het mooiste en grootste vlinder paradijs van Europa geopend. Een opvallend, circa 2500 vierkante meter, grote koepel waar het tropisch warm is.

Je vindt hier duizenden kleurige Zuid Amerikaanse vlinders, langs de rivieroevers tropische beplanting, heerlijk geurende bloemen, indrukwekkende anaconda’s, bizarre matamata’s, sierlijke zoetwater roggen, arrau-schildpadden en bijtgrage piranha’s.

Alhoewel ik al vaker in de vlindertuin van diergaarde Blijdorp ben geweest, trekken de gekleurde vlinders toch nog steeds, en probeer ik nog net even die foto te maken die ik nog miste. Dus liep ik afgelopen 2 oktober 2017 toch weer even binnen en maakte onderstaande foto’s.

 

Bovenstaande foto’s zijn gemaakt door micheljansenfotografie en mogen derhalve niet worden gedownload, gekopieerd, bewerkt, gewijzigd of anderszins worden gebruikt zonder schriftelijke toestemming van micheljansenfotografie.

Contact: micheljansenfotografie@mail.com

 

Tijdens mijn bezoek aan de dierentuin Blijdorp was een bezoekje aan het Amazonica een punt op de agenda. Onderstaande fotos zijn gemaakt op 31 juli 2017.

———————————————————————————————-

Het Amazonica vlinderparadijs in Diergaarde Blijdorp blijft een Oase van fotomodellen. Maar zeker ook de bloemen en planten zijn schitterend. Een derde fotoserie gemaakt op 3 april 2017.

———————————————————————————————-

De tweede serie foto’s in het vlinderparadijs Amazonica zijn gemaakt op 27 maart 2017.

———————————————————————————————-

Een eerste serie foto’s in de vlindertuin heb ik gemaakt op 24 september 2013. Fotograferen bij een temperatuur rond de 40 graden.

 

 

 

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s