Blijdorp Zoo; Oceanium20 februari 2017; Een eerste bijdrage aan het algemene project Blijdorp Zoo, met specifiek onderdeel het Oceanium. Fotograferen onder donkere omstandigheden met een iso instelling van 6400 en 128600.

6 maart 2017; Een tweede serie foto’s uit het Oceanium in Blijdorp Zoo heb ik toegevoegd bestaande uit 9 foto’s.

Het Oceanium is het grootste project van diergaarde Blijdorp en werd op 27 juni 2001 officieel voor het publiek geopend. Wanneer je door het oceanium loopt wordt je omgeven door water, links van je, rechts van je en boven je. Meer dan 8 miljoen liter echt zeewater, waarvan maandelijks een klein deel wordt ververst. Het water zelf is afkomstig vanuit Newfoundland.
En tevens bevindt zich op het dak van het oceanium de grootste zonne-centrale van Nederland, welke zo’n 325.000kwh energie aan elektriciteit levert. Het grootste deel van deze opgewekte energie wordt direct gebruikt bij de koeling van het koningspinguins verblijf.

 

 

 

De foto’s zijn gemaakt door Michel Jansen. De foto’s mogen niet worden gedownload, gekopieerd, afgedrukt, gewijzigd of anderszins worden gebruikt zonder schriftelijke toestemming van micheljansenfotografie.

Contact: micheljansenfotografie@mail.com

3 thoughts on “Blijdorp Zoo; Oceanium

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s