Blijdorp Zoo; Oceanium 

Het Oceanium is het grootste project van diergaarde Blijdorp en werd op 27 juni 2001 officieel voor het publiek geopend. Wanneer je door het oceanium loopt wordt je omgeven door water, links van je, rechts van je en boven je. Meer dan 8 miljoen liter echt zeewater, waarvan maandelijks een klein deel wordt ververst. Het water zelf is afkomstig vanuit Newfoundland.
En tevens bevindt zich op het dak van het oceanium de grootste zonne-centrale van Nederland, welke zo’n 325.000kwh energie aan elektriciteit levert. Het grootste deel van deze opgewekte energie wordt direct gebruikt bij de koeling van het koningspinguins verblijf.

Het Oceanium is aan de ene kant een waar paradijs daar je hier vele prachtige “fotomodellen” kunt vinden om te fotograferen, echter aan de andere  kant (en dan spreek ik even voor mezelf) ben je nooit tevreden met het resultaat. Een bekende quoot in de fotografie is de vraag aan een fotograaf welke foto voor hem de favoriet is, waarop deze antwoord: “Mijn meest favoriete foto maak ik morgen!” In deze 5e serie gemaakt op vier september 2017 in het Oceanium heb ik getracht mij wederom fotografisch geheel uit te leven.

 

Een 4e serie foto’s. Het Oceanium in Dierentuin Blijdorp blijft een inspiratiebron om mooie foto’s te maken. De moeilijkheid hier is het spaarzaam aanwezige licht waardoor je met een zeer hoge iso instelling, maar dan toch nog lage sluitersnelheid en groot diafragma aan de gang moet. Deze foto’s zijn gemaakt op 20 juli 2017

—————————————————————————————————————————————–

Een derde serie foto’s. Wat doe je als het regent, koud en guur is. Dan ga je naar het Oceanium, waar je als kadootje voor je komst helemaal alleen bent. En dan kun je dit soort foto’s maken. de foto’s zijn gemaakt op 20 maart 2017.

—————————————————————————————————————————————–

Een tweede serie foto’s gemaakt in het Oceanium in Diergaarde Blijdorp te Rotterdam. Deze foto’s zijn gemaakt op 20 februari 2017.

—————————————————————————————————————————————-

Een eerste serie foto’s van de bewoners van het Oceanium in Diergaarde Blijdorp Rotterdam, gemaakt op 22 juli 2013.

De foto’s zijn gemaakt door Michel Jansen. De foto’s mogen niet worden gedownload, gekopieerd, afgedrukt, gewijzigd of anderszins worden gebruikt zonder schriftelijke toestemming van micheljansenfotografie.

Contact: micheljansenfotografie@mail.com

3 gedachtes over “Blijdorp Zoo; Oceanium

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s