Kasteel van Rhoon


Zondag 17-04-2022

Het kasteel van Rhoon is rond 1432 gebouwd door de familie Van Duiveland. Echter in 1683 ging de familie Van Duiveland failliet en werd het kasteel overgekocht door de familie Bentinck die het kasteel als buitenhuis gebruikten.

Aan het begin van de negentiende eeuw werd de voorgevel van het kasteel veranderd naar de huidige vorm en wit gestuct door Willem Gustaaf Frederik Bentinck, waardoor het kasteel de bijnaam ‘Het Witte Huis’ krijgt. Echter door de verbouwing liepen de schulden te hoog op, waardoor het kasteel in 1830 werd verkocht aan één van de belangrijkste Nederlandse reders van de negentiende eeuw, Anthony van Hoboken. De familie heeft tot aan de dood van Edward van Hoboken het kasteel bewoond, waarna het in beheer kwam van opzichters.

Met de uitbraak van de Tweede Wereldoorlog werd er veel van de omgeving veranderd en werd het kasteel van zijn interieur ontdaan. Na de oorlog bleef het kasteel verwaarloosd en leeg achter. Om het kasteel te redden van de sloop komt het in handen van Stichting Kasteel van Rhoon die het kasteel heeft gerestaureerd en ingericht.

Tegenwoordig is het kasteel van Rhoon te bezoeken voor de meest uiteenlopende evenementen en bijzondere gebeurtenissen.

Het is zondag en de weersomstandigheden zijn goed. Een bijna wolkenloze blauwe lucht, uitermate geschikt voor de locatie die ik deze dag in gedachten heb, het kasteel van Rhoon.

Ik ben eerste rondom het kasteel gelopen kijkend en vergelijkend naar een mooie compositie. Daarna nog een rondje om het kasteel teruggelopen om vervolgens de tuinen rond het kasteel te betreden.

De fotoserie bestaat uit kleurenfoto’s, zwart witfoto’s en sommige lange sluitertijd foto’s.

Niets uit deze fotoserie mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen of op enige andere manier zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de fotograaf.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s