Het Schollebos


Onlangs (maandag 14 november 2022) heb ik een bezoek gebracht aan het Schollebos, een park gelegen in Capelle aan den IJssel en rond 1980 aangelegd als park in de Engelse stijl. Het park is ongeveer 100 hectare groot.
Naast een rijke sortering aan bomen en vogels bevinden zich in het park ook een aantal waterpartijen. Deze laatste hebben mijn persoonlijke voorkeur in combinatie met de onmiddellijke omgeving of, indien de weersomstandigheden meewerken en mooie wolkenformaties deel uit maken van het geheel zeker ook de lange sluitertijdfotografie niet kan worden vergeten.
Helaas op deze fotowandeling waren er weinig tot geen wolkenpartijen van betekenis aanwezig.
Achteraf kwam ik er achter dat er een wandeling bestaat welke de bezoeker door een groot deel van het park leidt en via GPS op de telefoon is te volgen. Wellicht is dit een aanrader voor een volgend bezoek aan dit park.
De bijgaande foto’s waren voor mij een eerste kennismaking met dit prachtige park.
Het grootste deel van de foto’s zijn gemaakt met mijn Nikon 10-24mm groothoek objectief. Qua filters heb ik veelvuldig gebruik gemaakt van het geïntegreerde polarisatiefilter in de Benro filterhouder en het soft gradueel 3 of 5 stops ND filter.