Het Schollebos – 2


Afgelopen maandag 21 november 2022 een tweede bezoek gebracht aan het prachtige natuurgebied “het Schollebos” in Capelle aan de IJssel.
In de vorige inleiding op de foto’s schreef ik dat er een wandeling was welke je via de GPS op je telefoon kon volgen en dit mijn intentie zou zijn bij mijn volgende bezoek aan het Schollebos.
Wel de wandeling heb ik gevolgd, althans een klein deel er van totdat ik bij deze prachtige waterpartijen terecht kwam, de gps werd afgesloten en mijn aandacht op het fotograferen werd gevestigd. Deze waterpartijen spelen dan ook duidelijk de hoofdrol in deze foto serie.
Dit keer geen helder blauwe lucht maar een lichte bewolking, welke echter in de middag toenam tot echte regenwolken wat het ook ging doen rond een uur of twee. Daar er geen tekenen waren dat de weersomstandigheden zouden veranderen was dit voor mij het teken de boel in te pakken en richting huiswaarts te keren om uit te kijken naar een derde bezoek aan dit prachtige gebied.
De foto serie is een mengeling van landschapsfoto’s, lange sluitertijdfoto’s en optimalisaties in zowel kleur als zwart wit.
Alle foto’s zijn gemaakt met mijn Nikon D500, in sommige gevallen het gebruik van een polarisatiefilter en een 3 stops Benro soft gradueel ND filter. De lange sluitertijdfoto’s zijn gemaakt met een 10 stops Benro ND filter. Alle foto’s zijn gemaakt vanaf statief.