Het Hoge Bergse Bos 2


De charme van de landschapsfotografie, lopend in een prachtig natuurgebied, in alle stilte, in alle rust. De tijd nemend voor je camera instellingen, camera standpunt en het bepalen van je compositie.
Afgelopen maandag 3 oktober heb ik voor een tweede keer een bezoek gebracht aan het natuurgebied het “Hoge Bergse bos” in Bergschenhoek.
In mijn landschapsfotografie foto’s probeer ik vaak een combinatie maar tegelijkertijd een evenwicht te vinden tussen landschap, water en lucht waarbij de lucht het meest gunstigst is wanneer deze wordt geflankeerd door wolken. En dan is het op de locatie zoeken naar deze drie belangrijke elementen die de foto zeker een boost geven.
Het natuurgebied heeft zeker diverse plaatsen waar deze drie elementen goed en in evenwicht zijn te combineren en daarom is het een locatie die ik graag bezoek. Zoals gezegd is dit de tweede keer dat ik dit gebied bezoek en dit zal zeker niet de laatste keer zijn. En dan zijn er nog de verschillende jaargetijden waarin de omgeving een verandering te zien zal geven wat een bezoek zeker rechtvaardigt.
Deze shoot is wederom een mengeling van landschapsfotografie en lange sluitertijd fotografie.