Havenspoorpad


Het havenspoorpad is een zes kilometer lang fietspad en loopt van Charlois (krabbendijkestraat) tot station Lombardijen.

Bijzonder aan het havenspoorpad is de verlichting. Er wordt hier LED verlichting met detectie toegepast. De lampen branden standaard op 10% van de lichtkracht, passeert er een fietser dan zullen drie armaturen voor en drie armaturen achter de fietser op volle lichtsterkte gaan branden. Dit beoogt een energiebesparing van 80%.

Een aantal jaren geleden Plantte het Charloise gemeentebestuur 275 jonge wilgen, welke door de inwoners van Charlois konden worden geadopteerd. Veel inwoners van Charlois maakten van deze gelegenheid gebruik met als resultaat dat alle bomen zijn geadopteerd. De namen die bij deze bomen horen hebben een permanente plek op het fietspad gekregen. In een sierlijke lichtgroene lettertype werden de namen van de namen op het asfalt geschreven. De bomenrij kreeg de toepasselijke naam “levenspad” mee.

Het lange, bijna rechte, fietspad is een fietspad waar nooit een einde aan schijnt te komen, wat zich vooral manifesteert als je het fietspad noodgedwongen bij slecht weer moet afleggen. Maar bij mooi weer en als fotografisch recreant het havenspoorpad met de fiets afleggend zijn er genoeg mooie fotogenieke onderwerpen te zien. Bij deze een kleine selectie van de foto’s die ik tijdens deze fotoshoot op de fiets heb gemaakt.

 

De foto’s zijn gemaakt en bewerkt door micheljansenfotografie en mogen niet worden gedownload, gekopieerd, afgedrukt, bewerkt of anderszins worden gebruikt zonder schriftelijke toestemming van micheljansenfotografie.

Email: micheljansenfotografie@mail.com