Fotografie in woord

Zuiderpark Rotterdam;straight forward; looking up;de olifant.


Wederom een middagje rondlopen in het Zuiderpark in Rotterdam. Foto ideetjes zijn naast overzichtsfoto’s (straight forward) om ook eens omhoog (looking up) te kijken. En, al diverse malen gefotografeerd, maar landhuis De Olifant blijft altijd een mooi en dankbaar fotografisch object. De foto’s zijn allemaal gemaakt met een manuele belichting. Het toepassen van de belichtingsdriehoek […]

Read More Zuiderpark Rotterdam;straight forward; looking up;de olifant.

Trots.


Wat gaat er in je om als de letter “O” aan de status van je ouderschap wordt toegevoegd. Je bent, in mijn geval een Pa, en in het geval van mijn vrouw,  een Ma voor je kinderen. En dan krijgt die titel voor het leven opeens een toevoeging in de letter “O”. Geboren 19 augustus […]

Read More Trots.

A day at the Zoo; Gierenrots,Paradijsvogel; Vlindertuin; Aziatische leeuw.


Wederom een bezoekje aan Diergaarde Blijdorp gebracht. Ditmaal was mijn missie de gierenrots en dan in het bijzonder de Paradijsvogel. Al eerder had ik foto’s gemaakt van deze schitterende vogel, echter vond ik de achtergrond niet rustig. Mijn missie voor deze shoot was dus een zodanig camera standpunt te kiezen dat ik, uiteraard de paradijsvogel […]

Read More A day at the Zoo; Gierenrots,Paradijsvogel; Vlindertuin; Aziatische leeuw.

Turkse Riviera; Alanya, Kestel


Voor mij is er veelal één periode van ongeveer 10 dagen in het jaar dat ik veel foto’s maak, we noemen het ook wel “vakantie”.  Voor mij zijn het niet allemaal vakantiekiekjes maar probeer ik ook tijdens deze periode mijn eigen identiteit in de foto’s te leggen. In 2014 zijn we in resort Paradiso in […]

Read More Turkse Riviera; Alanya, Kestel

Op de scheiding van licht en donker


De avond valt vroeg. Het licht van de volle maan wordt getemperd door de voorbij schuivende wolken. Er is een duidelijke weersverandering op komst. De eerste waterdruppels vallen tegen het raam. Ik sta op en loop richting de lichtschakelaar om de schemering in de woonkamer te doen overgaan in een helder verlichte ruimte. Ik klik […]

Read More Op de scheiding van licht en donker

Zuiderpark, Herfstkleuren, Schouwplaats


De drie kernwoorden waar het in deze fotoshoot om gaat, wat deze fotoshoot betreft, en de gedachte om deze fotoshoot te maken. Kortom een fotoshoot gemaakt met  voorbedachte rade. Zuiderpark; de locatie. Een stadspark dat ligt in de Rotterdamse wijk Charlois of zoals de Rotterdammert het zegt: Sjarloos. Echwel niettan. Herfstkleuren; de mooiste kleuren van […]

Read More Zuiderpark, Herfstkleuren, Schouwplaats

Balou, Britse Korthaar kitten


Balou komt uit Dordrecht. Zijn moeder is egaal van kleur, zijn vader net zo gestreept als Balou zelf. Hij moet niet alleen wennen aan zijn nieuwe thuis, maar ook aan de nieuwsgierigheid van Brownie. De eerste weken hebben mijn vrouw en ik echt getwijfeld of het een goede zet was. Menigmaal hoorden wij Balou in […]

Read More Balou, Britse Korthaar kitten

Een tweede Britse korthaar


Brownie, onze Britse korthaar, geboren op 11 februari 2018, en in ons midden vanaf 14 april 2018. Helemaal gewend aan zijn nieuwe thuis, maar alleen is toch maar alleen. Ondanks dat hij vaak wordt geaaid, we lekker met hem kroelen en hem geen aandacht te kort komt is een vriendje en huismaatje toch wel leuk. […]

Read More Een tweede Britse korthaar

Gelada’s in Blijdorp


We gaan even terug in de tijd. Het is 1951 wanneer er in diergaarde Blijdorp een groep Gelada’s uit Ethiopië arriveren. In 1983 stopt Blijdorp met het houden van de Gelada apen. Het is 19 september 2018. Een groep van negen Gelada apen lopen in hun nieuwe verblijf in diergaarde Blijdorp. Het bijzondere van de […]

Read More Gelada’s in Blijdorp

De derde week


De derde week in mijn nieuwe thuis. Ik begin al aardig te wennen. Ik heb het vermoeden dat mijn beide baasjes mij een beetje ADHD druk vinden. Ik beweeg mij wel regelmatig als een wervelwind door het huis. Zou het daar door komen?? Zouden ze denken dat zij een kat in de zak hebben gekocht. […]

Read More De derde week

In mijn nieuwe Thuis


Afgelopen zaterdag 14 april ben ik van mijn geboortehuis naar mijn nieuwe Thuis gegaan. En natuurlijk werden er direct wat foto’s gemaakt. Klik op de foto om mij in het groot te kunnen zien. Dan wordt ik nog mooier. Deze foto’s zijn gemaakt op zaterdag 14 april, mijn eerste dag in mijn nieuwe Thuis.

Read More In mijn nieuwe Thuis

Britse korthaar journaal


Hallo, ik ben een Britse korthaar chocolate kitten, en in dit journaal kunnen jullie de levensloop foto’s van mij zien en volgen. Mijn naam is Brownie. Ik ben geboren op 11 februari 2018 en het nestje bestond behalve uit mij,  uit nog twee poesjes, mijn zusjes. Mijn moeder is tevens een chocolate Britse korthaar en […]

Read More Britse korthaar journaal

Eén is Drie en Drie is Eén


Velen zullen bij het lezen van deze artikelkop hun wenkbrauwen fronsen, en een deel zal de aandacht gaan vestigen op iets anders, echter een ander deel zal door prikkeling van nieuwsgierigheid het artikel openen en dit nu lezen. Laat ik de kop van dit artikel anders omschrijven. Foto (één) is Iso, Diafragma, Sluitertijd (drie). Iso, […]

Read More Eén is Drie en Drie is Eén

De Belichtingsdriehoek


Ik wil het in dit artikel hebben over de Belichtingsdriehoek. Er zijn drie eenheden die de belichting van je foto op de sensor bepalen. Drie eenheden die NIET onafhankelijk van elkaar werken, beslist niet. Het is een drie-eenheid. De drie eenheden zijn: * Sluitertijd; * Diafragma opening; * Iso of sensor gevoeligheid voor licht. De […]

Read More De Belichtingsdriehoek

NIK collection


De NIK collection, is een pakket van voorinstellingen of presets, zoals ze ook wel worden genoemd, welke als plug-in in zowel Adobe’s Lightroom en Photoshop kunnen worden geïmporteerd en een reeks aan creatieve mogelijkheden voor het bewerken van foto’s biedt. Lange tijd was dit pakket te koop voor ongeveer €150,00. In 2012 nam Google het […]

Read More NIK collection

Gebruikt en beschadigd


Een oude gaskraan, een stopmoer om een gaskraan af te sluiten, en een koppelstuk voor een wasmachine aansluiting. Alle drie gebruikt, alle drie vastgeklemd in de waterpomptang met alle zichtbare gevolgen van dien. Deze drie objecten vormen de drie ingrediënten van onderstaande fotoshoot.

Read More Gebruikt en beschadigd

Schroeven, een boor en…


Wellicht moet ik deze inleiding beginnen met een dankwoord aan: Karwei, Gamma, Praxis, Hornbach en andere doe het zelf bedrijven. Want naast mijn Nikon D7500 en Nikon 85mm macrolens, gemonteerd op mijn Cullmannstatief heb ik slechts gebruik gemaakt van een paar schroeven en een steenboor. En wat creativiteit. Laatst kwam tijdens een gesprek met Lucy […]

Read More Schroeven, een boor en…