Er toch even op uit.


Zuidelijk Randpark

De hoge temperaturen van de laatste tijd, en de daarbij gaande officiële hittegolf waren nu niet de omstandigheden om er eens lekker op uit te gaan om in het open veld te gaan fotograferen. Verkoeling zoeken was eerder een noodzaak.

Afgelopen maandag 15 augustus waren de temperaturen van dien aard dat landschapsfotografie zeker tot de mogelijkheden behoorde, en bovendien wilde ik er gewoon even op uit. Het was tevens een mooie gelegenheid om mijn nieuwe fotorugzak, de “F stop Tilopa duradiamond bundle” eens in de praktijk te testen om te ondervinden of deze inderdaad, zoals in de vele reviews beschreven, goed zou bevallen.

Met de rugzak om, statief over de schouder en met de fiets richting Zuidelijk Randpark, een bekend stukje natuurgebied, zoekende naar nieuwe en mooie composities.

Een mix van landschapsfotografie en lange sluitertijd fotografie zijn in deze 8 foto’s gecombineerd. De Nikon D500, het Benro polarisatiefilter geïntegreerd in het Benro Master filter systeem in combinatie met een afwisselend gebruik van de Soft gradueel 3 en 5 stops ND filter en het gebruik van het Benro 10 en 15 stops ND filter vormen de ingrediënten van deze fotoserie.