Delfts Hout, een fotoshoot met Stefan Jochems


Het tweede deel van mijn fotoshoot in Delft samen met Stefan Jochems speelde zich af in het natuurgebied Delfts Hout. De foto serie gemaakt in Delft herinnerde mij aan mijn architectuurtijdperk. Van ongeveer 2014 tot en met 2016 heb ik veel architectuurfoto’s in Rotterdam gemaakt, dus dat was even terug naar het verleden.
Echter in het Delfts Hout voelde ik mij in het nu. Water, wolken, natuur, landschap, lange sluitertijd. Het voelde thuis en vertrouwd.
Naast de rugzak met de benodigde foto uitrusting had ik voor deze shoot ook weer mijn vertrouwde tripod bij me.
Het natuurgebied Delftst Hout kenmerkt zich door verscheidene waterplassen waaronder de grootste, toepasselijk genaamd “de Grote Plas”. Echter is de grootte van deze plas tevens zijn “zwakheid” in een fotografische compositie, althans dat was mijn eerste gedachte bij het zien van deze recreatieve waterplas. Een grote leegte met als beperkte onderwerpen, water en lucht. En daar de lucht door de bewolking niet voor de spectaculaire foto’s zou zorgen om er een mooie foto van te maken zochten we naar een meer bescheiden (in grootte) waterplas en kwamen we terecht bij de “Nootdorpse Plassen”.
Langs deze redelijk smalle maar uitgestrekte plassen zijn de onderstaande foto’s gemaakt waarbij tijdens het maken van de foto serie ter plekke en tijdens de optimalisatie van de RAW bestanden een mengeling ontstond van landschapfoto’s, zwart-wit uitvoering en lange sluitertijd creaties.

Alle foto’s zijn gemaakt met mijn Nikon D500, Benro Filtersysteem waaronder het Soft gradueel 3 stops ND filter, en de lange sluitertijd foto’s in combinatie met het 10 stops ND filter.
De laatste foto is een creatie gemaakt tijdens de optimalisatie van de foto’s in Lightroom.