Delft, een fotoshoot met Stefan Jochems


Het is zondagochtend 27 november. De weerapps geven een niet al te rooskleurig weerbeeld voor deze dag. Grote kans op langdurige regen. Ik heb vandaag afgesproken met Stefan Jochems, tevens lid van de Foto-Community (een on-line community waarin enthousiaste amateurfotografen hun foto’s delen en feedback geven op elkaars foto’s) om in zijn woonplaats Delft te gaan fotograferen.
Zaterdagavond zouden we op basis van de weersvoorspellingen de beslissing maken om wel of niet te gaan fotograferen, om vervolgens zondagmorgen definitief de knoop door te hakken.
Het zonnetje zullen we vandaag niet zien, bewolking is rijkelijk aanwezig en als ik de deur uitga regent het lichtelijk. Rugzak om, statief in de handen loop ik richting trein.
Stefan wacht mij op bij treinstation Delft Campus om vervolgens met de auto richting de binnenstad van Delft te rijden om daar te beginnen met onze duo-shoot. Een duoshoot welke voor meerdere betekenissen vatbaar is, we zijn met zijn tweetjes en de fotoshoot zal bestaan uit twee delen namelijk de binnenstad in Delft en het natuurgebied Delfts Hout.
In deze post de foto’s gemaakt in de binnenstad van Delft. Hier regende het lichtelijk dus was het wandelen en rondkijken, en zagen wat moois dan was het camera uit de rugzak, foto maken en camera weer terug in de rugzak.
Na een uurtje in Delft te hebben rondgelopen bemerken we dat het droog is geworden, en dat zal het de rest van de dag ook blijven.
De foto’s gemaakt in het natuurgebied het Delfts Hout publiceer ik in een volgend blog.