Amsterdamse Waterleiding Duinen 3 juli 2022


Het is zondag 3 juli 2022, Landschapsfotografie-dag!!
Deze landschapsfotoshoot stond al even gepland, dus OV kaart opgeladen, filters schoongemaakt, accu’s opgeladen, foto rugtas om, statief mee en al lopend richting treinstation.
Trein arriveert om 08.23 richting rotterdam Blaak. Daar een 4 minuten overstap op de intercity richting Heemstede-Aerdenhout. Hier aangekomen een wederom 4 minuten overstap op buslijn 80 van Connexxion richting halte Zandvoort, Waterleiding/Nw. Unicum.
Voordeel is dat de halte van de bus op nog geen twee minuten lopen van de ingang AWD Zandvoortselaan ligt dus dat is ideaal in vergelijking met bijvoorbeeld ingang Pannenland waar je nog zo’n kwartier a twintig minuten moet lopen en de bussen om het uur rijden.
Op de website van de AWD waternet had ik al een wandeling geslecteerd en gedownload om op de plaats van bestemming in mijn GPX viewer te downloaden, de “Duinverhalen wandeling”, ingang Zandvoortselaan.
Het voordeel (zeker voor mij) is dat je de uitgestippelde wandeling in de GPX viewer goed kan volgen, want deze leidt niet over mooie paden maar gewoon over het ruige veld. Uiteraard kun je afwijken van de route als je een mooie plek hebt gespot om te fotograferen om daarna de wandeling weer te vervolgen. Dit is superhandig voor mensen zoals ik die een oriëntatie vermogen hebben van een aalbes.
In de ochtend nog wat zware bewolking echter in de middag breekt de lucht open. De temperatuur is heerlijk, een lekker koel windje en het zonnetje vooral in de middag.
Het doel van deze wandeling is de landschapsfotografie, in een prachtig natuurgebied. Uiteraard kom ik ook vele damherten tegen, vliegen de insecten om je oren, maar deze zijn niet het doel van mijn foto wandeling.
Soms waan je jezelf echt helemaal alleen op de wereld als je niemand tegenkomt. Tussentijds even mijn accu wisselen omdat ik deze al leeggeschoten heb, en dan weer verder.
Een dagje Amsterdamse Waterleiding Duinen, een dagje genieten, een dagje heerlijk bezig zijn met fotografie in het algemeen en landschapsfotografie in het bijzonder.

Niets uit deze fotoserie mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen of op enige andere manier zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de fotograaf.