Zonsondergang met tilt-shift


Wat is er zo bijzonder om een zonsondergang met een tilt-shift objectief te fotograferen.

Door het objectief in de tilt stand (kanteling, bij deze foto’s in horizontale richting) in te stellen kun je het scherptevlak verleggen. Bij deze fotoserie heb ik het scherptevlak in het midden van de foto ingesteld waarbij het scherptevlak verticaal verloopt. In deze beperkte verticale strook is alles scherp. Daarbuiten loopt de scherpte langzaam terug tot onscherpte aan de randen van de foto.

Het tilt-shift objectief moet volledig handbediend worden. Afstandsinstelling, sluitertijd, diafragma. En vooral bij een zonsondergang merk je dat de lichtomstandigheden regelmatig veranderen. Dit heb ik deels ondervangen door de iso regelmatig aan te passen.

2 Comments

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s