Even voorstellen; micheljansenfotografie


Michel Jansen

Even voorstellen, ik ben Michel Jansen, amateurfotograaf met een passie voor fotograferen. Ik tracht bij iedere foto mijn eigen identiteit zowel tijdens het maken van de foto als bij het bewerken ervan te leggen zodat het eindresultaat een micheljansen foto waardig is.

Praktika Super TL

Begonnen met fotograferen rond 1970 met een Praktika Super TL analoog spiegelreflexcamera, waarmee ik vele foto’s heb gemaakt, waaronder vele foto’s tijdens mijn vakanties.
======================================================

Fujica ST 901

Een stapje hoger op de camera ladder was de aankoop van de Fujica ST 901 spiegelreflex met meer mogelijkheden qua instellingen maar wel evenals de Praktika met een schroefvatting. Daardoor kon ik mijn objectieven blijven gebruiken.

======================================================

Fujica AZ-1

Na het ST901 avontuur en vele foto’s later het merk trouw gebleven en overgestapt naar de Fujica AZ-1, de laatste analoge spiegelreflexcamera alvorens over te stappen in het digitale tijdperk. Het merk trouw blijven had een logisch gevolg. Ik werkte toendertijd in een foto/optiekzaak en de vertegenwoordiger van Fuji was kind aan huis.

========================================================

Nikon D3200

Dit digitale tijdperk begon voor mij met de Nikon D3200 waarmee ik vele foto’s heb gemaakt (waaronder de trouwreportage van mijn oudste dochter in mei 2013) in een redelijk korte termijn want na 9 maanden wilde ik meer mogelijkheden waaronder een uitklapbaar en kantelbaar LCD scherm.

========================================================

Nikon D5200

De 3200 werd vervangen door de Nikon D5200. Zoals al beschreven met een uitklapbaar en kantelbaar LCD scherm. De D5200 had ook wat meer instellingsmogelijkheden. Met deze camera heb ik enkele jaren met plezier gefotografeerd en gebruik ik af en toe nog wel eens naast mijn huidige camera. Het aantal gemaakte foto’s met de D5200 overschreed de 25000.

========================================================

Mijn laatste aanwinst sinds januari 2018 is de digitale Nikon D7500 spiegelreflex. Nog meer instelmogelijkheden welke ik vooral in de landschaps- en lange sluitertijdenfotografie veelvuldig gebruik.

========================================================
Het afgelopen jaar heb ik mij meer en meer toegelegd op de lange-sluitertijdenfotografie en de landschapsfotografie, geïnspireerd door fotografen als:


Bij het volgen van deze fotografen op you-tube en kijkend naar hun video’s verrijk ik mijzelf met kennis omtrent instellingen, composities, gebruik van filters. Chris Sale is hiervan mijn absolute favoriet.

Een misschien wat uitgebreid “even voorstellen”item maar wel een compleet overzicht.

Email:

micheljansenfotografie@mail.com

micheljansenfotografie@gmail.com

Instagram: https://www.instagram.com/matthias36957/

De foto’s op mijn website gepubliceerd heb ik met plezier zelf gemaakt en bewerkt en mogen derhalve niet zonder schriftelijke toestemming van micheljansenfotografie worden gedownload, afgedrukt, gekopieerd, bewerkt of anderszins worden gebruikt.
Gegevens omtrent de maker en copyright zijn tezamen met de metadata gegevens in de foto vastgelegd.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s