Landschapsfotografie in Rotterdam: Zuidelijk Randpark.


De Molenstee

Het Zuidelijk Randpark is een recreatiegebied met wandel- en fietspaden, water en verschillende ligweide en is opgedeeld uit diverse gebieden. Het totale gebied ligt aan de ene kant aan de Rotterdamse wijken Pendrecht, Zuidwijk en IJsselmonde en aan de andere zijde Barendrecht.

Tussen het Vrijenburgbos en het Clarabos ligt het gebied de Molenstee. En hier bevindt zich de Pendrechtse Molen, gebouwd in 1731 en in 1957 verklaard tot Rijksmonument. In 1993 is de molen van Rotterdams grondgebied drie kilometer in oostelijke richting verplaatst op Barendrechts grondgebied daar deze door de aanleg van een bedrijventerrein ernstig in de verdrukking kwam.

De molen staat in een uitgestrekt gebied dat zeker met verandering van jaargetijden en een mooie lichtbewolkte lucht of een dreigende onweerslucht met een scala aan mogelijkheden de achtergrond kan bepalen.

Naast de reguliere landschapsfoto’s heb ik ook twee lange sluitertijdfoto’s toegevoegd gemaakt met een sluitertijd van resp. 25 seconden en 157 seconden.

2 Comments

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s