Long Architexposure photographie


Landhuis de Oliphant

Een combinatie van architectuur fotografie en lange sluitertijd fotografie levert bovenstaande titel voor dit en artikelen die volgen op. De architectuur ansich zal geen veranderingen of wijzigingen ondergaan bij deze tak van fotografie, maar de achtergrond of aanwezige voorgrond met betrekking tot water zal zeker de aandacht op de foto vestigen en de foto in zijn geheel veranderen.

Een eerste gebouw welke in deze serie de spits afbijt is Landhuis de Oliphant aan de Kromme zandweg te Rotterdam. Het landhuis werd tussen 1591 tot 1592 in opdracht van Cornelis van Coolwijk gebouwd op het eiland Voorne. In 1975 werd het landhuis verplaatst naar zijn huidige vestigingsplaats de Kromme Zandweg in de gemeente Charlois te Rotterdam.

Aan de overkant van de Kromme Zandweg staat de molen “de Kromme Zandweg” welke omdat deze zo dicht bij de Oliphant staat zeker niet moch ontbreken in deze foto serie.

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s