Landschapsfotografie in Rotterdam


Park de Twee Heuvels

Is landschapsfotografie mogelijk in Rotterdam?

Vandaag (maandag 17 februari 2020) begint met een mooie helderblauwe hemel en een stralende zon. Echter heb ik andere bezigheden en vind ik persoonlijk een blauwe onbewolkte lucht minder sprekend bij landschapsfotografie dan hier en daar een wolkje. Echter aan het begin van de middag neemt de bewolking toe en volgt al snel regen.

Op mijn weerapp (sat24.com) zie ik een tussen de wolken door droog weer periode van enkele uurtjes. Zonder twijfel pak ik mijn fotospullen en begeef mij naar het stadspark de Twee Heuvels dat zich bij wijze van spreken bijna in mijn achtertuin bevindt.

In het kleine (circa 55 ha) stadspark bevindt zich één grote waterplas aan de rand van de Adriaan Volkerlaan. In het begin van de fotoserie is er zelfs een bijna onbewolkte lucht Een metamorfose in vergelijking met twee uur geleden. Ongeveer halverwege de fotoserie neemt de bewolking weer toe dat ook duidelijk op de foto’s is terug te zien. Na een 3 kwartier neemt de bewolking wederom toe met als uiteindelijk resultaat terugkeer van de regen en een egaal grijze lucht.

Zelfs met mijn 10-20mm groothoek is de beeldhoek van dit objectief te beperkt om een overzichtsfoto van de totale plas te maken. Ik maak dan ook twee overlappende foto’s om deze later in lightroom tot één foto samen te voegen.

Naast de landschapsfoto’s is de laatste foto in deze serie een foto in het long-exposure genre met een belichtingstijd van 75 seconden. De krachtige wind is een duidelijk zichtbare spelbreker in de scherpte van de bomen echter geeft dit ook weer een apart effect.

Genoeg tekst, nu de foto’s:

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s