Zuidelijk Randpark


Het Zuidelijk Randpark is gelegen aan de zuidzijde van Rotterdam, ten noorden van Barendrecht en strekt zich uit vanaf de Zuiderparkweg tot aan de eerste Barendrechtseweg. Het park bestaat uit een reeks van groengebieden met verschillende waterpartijen welke met elkaar zijn verbonden en bestaat uit het Koolwalbos, Vaanbos, Vrijenburgbos, de Molenstee met de Pendrechtse molen en het Sint Clarabos. Officieel ligt het Zuidelijk Randpark in Barendrecht echter wordt het beheerd door het Natuur- en recreatieschap IJselmonde.

Mijn doel was een aantal mooie landschapsfoto’s te maken van deze omgeving met als uiteindelijk object de Pendrechtse molen. Deze molen is gebouwd in 1731. In 1993 is de molen vanuit Rotterdam zo’n 3 kilometer oostwaarts verplaatst naar zijn huidige standplaats in Barendrecht.

2 gedachten over “Zuidelijk Randpark

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s