Bergse voorplas


Het complete watergebied is genaamd : “de Bergse Plassen”, en wordt onderverdeeld in de Bergse voorplassen en de Bergse achterplassen. Ze liggen tussen de noordelijke buitenwijken Schiebroek en Hilgersberg. Beide plassen bestrijken ieder een gebied van ongeveer 46 hectare. Beide plassen worden gescheiden door de Straatweg, de middeleeuwse verbindingsweg tussen Rotterdam en Hilgersberg.

Het gebied is uitermate geschikt voor de recreatie op het water als wel op het land. Ofschoon de verbinding met het openbaar vervoer goed is ben je wel bijna een uur onderweg (trein vanaf Lombardijen naar Centraal Station om daar vervolgens over te stappen op tramlijn 4.

Het was mijn eerste bezoek aan dit uitgestrekte gebied, echter voor de foto’s die ik voor ogen had viel het mij persoonlijk wat tegen, wat echter niet betekent dat ik geen foto’s gemaakt heb. Wellicht levert een tweede bezoek nog wat foto’s op maar daarover later.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s