ND Filter; Zevenhuizerplas


Ik fotografeer al vele jaren. En sinds 2013 digitaal. Deze overgang was voor mij een toch wel revolutionaire overgang. Tijdens het analoge tijdperk had ik een donkere kamer op kleurenfoto’s toegespitst, maar nu in het digitale tijdperk kon je nog veel meer doen op je laptop qua bewerking.

En nu ik het over een revolutionaire overgang heb, een tweede heeft zich voltrokken. In de reguliere fotografie wil je in het algemeen een snelle sluitertijd kiezen om bewegingsonscherpte te voorkomen. Sinds januari 2019 heeft de lange-sluitertijd-fotografie mijn interesse. Of misschien is het wel tegen een obsessie aan, in de goede zin van het woord. En hierbij gebruik je eigen lange sluitertijden om een specifiek effect te creëren, en een statief om bewegingsonscherpte te voorkomen.

De workflow voor het maken van een lange-sluitertijd-foto heeft zijn eigen en meer intensieve manier van handelen. En daar moet je in groeien! En niet denken: “ik doe het wel even want ik fotografeer al jaren”.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s