ND Filter; Kralingse Plas


ND Filter, Water, Wolkenlucht. Het perfecte plaatje.

De Kralingse plas stond bij mij zeker op het lijstje om samen met de Neutral Density filters te gaan fotograferen. Voorwaarden waren wel dat het een mooie dag met gepaste wolkenlucht zou zijn op mijn vrije dag waarop ik bovendien tijd had om te fotograferen.

Foto’s genomen met een ND filter en lange sluitertijd hebben een karakteristiek beeld. Dit karakteristieke beeld maakt de foto. In deze fotoshoot heb ik zowel foto’s geselecteerd, genomen met ND filter als wel zonder ND filter. En zijn er een aantal bewerkt in kleur als wel in zwartwit.

De in eerste instantie bewerkte, geselecteerde en gepubliceerde foto’s omtrent dit item (ND filter; Kralingse plas) heb ik verwijderd. Waarom? Het item lange sluitertijd fotografie is voor mij een nieuwe tak in de fotografie. Hierbij geldt zeker fotograferen is fotograleren. En dit geldt niet alleen voor het maken van de foto’s maar zeker ook voor de bewerking van de foto’s. En ook daar leer ik nog steeds. Vandaar deze aanpassing in de selectie en publicatie van de foto’s.

De gebruikte apparatuur bestond uit: Nikon D7500; Nikon AF-S 18-140mm f/3.5-5.6G VR ED DX; Sigma 10-20mm f/3.5 EX DC HSM; B+W 110 MRC ND grijsfilter in de filtermaten 67 en 82 mm; Benro Mach3 Statief TMA37AL.

micheljansenfotografie.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s