ND Filters Spijkenissebrug


Je hebt een mooie fotoshoot in gedachten waarbij ik gebruik wil maken van twee ND filters, namenlijk een 10 stopper en een 6 stopper gecombineerd en bevestigd op mijn Nikon 18-140mm objectief en mijn nieuwe 10 stopper ND filter op mijn sigma 10-20mm objectief. Dus de plannen zijn groots. En mijn camera gemonteerd op mijn nieuwe Benro tripod statief. Wat zou er dus mis kunnen gaan?

Alles!

Heb je ook wel eens zo fotoshoot gehad waarbij een foto maken niet wil lukken, er niets of weinig lukt en des te meer fout gaat. En je blijft proberen en op een gegeven moment in een virtuele spiegel moet kijken en tegen jezelf zeggen: “Michel ga lekker naar huis want dit wordt niets”. En vooral als je thuis druk bent met klussen en geen tijd hebt om er eigenlijk met de camera op uit te gaan, en dan toch de beslissing hebt genomen een middagje fotograferen in te plannen, dan smaakt de appel spreekwoordelijk nog zuurder.

De meeste foto’s verdwijnen in het ronde archief, ofwel de prullenbak. Maar dan toch zijn er een paar foto’s waarvan je denkt: Yes toch nog iets!!

2 gedachten over “ND Filters Spijkenissebrug”

  1. Dank je voor je mooie commentaar. Ook ik heb mij verdiept in de aankoop. Koop ik een filtersysteem (Colin of Lee) koop ik een vast filter of een variabel ND filter. Het variabele filter werkt met twee polariserende filters. Aan dit type kleven veel nadelen dus was deze geen optie. Na veel te hebben gelezen, video’s bekeken op YouTube is mijn keus gevallen op de ronde losse filters. Nadeel ze zijn slechts in één diameter dus geschikt voor één lens maar er waren genoeg voordelen tov de andere systemen die mijn aankoop voor mij rechtvaardigde.

    Like

  2. Deze fotos zijn fraai. Dit is iets waar ik me juist deze week in heb verdiept maar ik weet niet wat te kopen. Bij de Rooij fotografie staat een ND filter die je kunt draaien, ik weet nog niet wat ik wil kopen, wel dat ik in de toekomst een ND filter wil

    Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s