ND Time. Piet Smitkade


Zondag 3 februari 2019, ND-Time.

Eind december 2018 heb ik (in een eerder artikel reeds geschreven) een ND Filter aangeschaft en ik moet eerlijk bekennen, het is een heerlijkheid om er mee te werken. De expressiteit, creativiteit, de mogelijkheden, de effecten, maar ook het nadenken hoe en waar te gebruiken, wanneer te gebruiken.
Werken met een ND filter is niet zomaar even een fotootje maken in het algemeen, en zeker niet zomaar even fotograferen met een Neutral Density Filter, er komt zoveel meer bij kijken, maar er is ook zoveel meer te leren omtrent het werken met een ND filter.
En dat alles is een uitdaging van formaat!
Het is niet alleen de compositie die je maakt, je werkt volledig in de manuele stand, je moet aardig wat handelingen verrichten, en instellingen maken, het is geen automatisme, geen routine, het is echt bezig zijn met het bedenken, het creëren, het maken, van één foto.
Onderstaande foto’s zijn gemaakt met sluitertijden variërend van 15 seconden tot en met 71 seconden, het diafragma standaard op 22, en de ISO instelling van 50 tot 200.
De Piet Smitkade, gelegen aan de Nieuwe Maas te Rotterdam, was voor mij één van de hotspots om foto’s te maken met het ND filter. Veel water, een wijdse lucht, de ideale componenten voor een mooie foto zeker met deze weersomstandigheden.
En dan ook nog even terug naar het Zuiderpark te Rotterdam, in een gedeelte waar ik de vorige keer nog niet was geweest.

2 gedachten over “ND Time. Piet Smitkade

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s