A day at the Zoo; Gierenrots,Paradijsvogel; Vlindertuin; Aziatische leeuw.


Wederom een bezoekje aan Diergaarde Blijdorp gebracht.

Ditmaal was mijn missie de gierenrots en dan in het bijzonder de Paradijsvogel. Al eerder had ik foto’s gemaakt van deze schitterende vogel, echter vond ik de achtergrond niet rustig. Mijn missie voor deze shoot was dus een zodanig camera standpunt te kiezen dat ik, uiteraard de paradijsvogel goed en scherp in beeld te krijgen, maar ook een rustige, neutrale achtergrond zou kiezen. Op zich een eenvoudige opdracht aan mezelf, echter in de praktijk is het een oriënteren van paradijsvogel/achtergrond op welke plaats te staan, en dan ook nog een foto naar mijn zin te verkrijgen.

Ook in de vlindertuin heb ik al meerdere malen gefotografeerd. Maar ook hier had een vooraf vastgesteld doel. Niet zo maar iedere vlinder fotograferen, maar kijken en wachten totdat ze een bepaalde pose zouden aannemen, waarbij ook weer gelet op de achtergrond. Ik zou wat moeten kunnen spelen met de achtergrond tijdens de nabewerking.

Het was een zondag, goed weer, dus druk in de diergaarde. En dan moet je soms geluk hebben met je plekje om foto’s te kunnen maken. En bij de Aziatische leeuw had ik zo’n een mooi plekje. En daar heb ik dus even van geprofiteerd.

Mijn vooraf gestelde opdrachten had ik volbracht. Dus met een voldaan gevoel keerde ik huiswaarts.

 

Alle foto’s van deze fotoshoot zijn gemaakt door Michel Jansen en eigendom van micheljansenfotografie. De foto’s mogen niet met voorafgaande schriftelijke toestemming van Michel Jansen worden gedownload, gekopieerd, afgedrukt, gewijzigd of anderszins door anderen worden gebruikt.

Email: micheljansenfotografie@mail.com

 

5 gedachten over “A day at the Zoo; Gierenrots,Paradijsvogel; Vlindertuin; Aziatische leeuw.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s