Gelada’s in Blijdorp


We gaan even terug in de tijd. Het is 1951 wanneer er in diergaarde Blijdorp een groep Gelada’s uit Ethiopië arriveren. In 1983 stopt Blijdorp met het houden van de Gelada apen.

Het is 19 september 2018. Een groep van negen Gelada apen lopen in hun nieuwe verblijf in diergaarde Blijdorp. Het bijzondere van de Gelada apen is dat ze voornamelijk op de grond verblijven, echter ook uitstekende klimmers zijn en de enigste apensoort is die gras eet. De apen zijn gehuisvest in het voormalige roofdierengebouw wat de status van Rijksmonument heeft. Het is destijds gebouwd naar een ontwerp van architect Van Ravensteijn. De verbouwing was op de betreffende dag nog niet geheel achter de rug.

Tijdens mijn bezoek (maandag 1 oktober 2018) waren de weersomstandigheden wisselvallig, waarbij een enkel regenbuitje de fotografiepret buiten even dwars zat. Tijdens zo’n bui ben ik even gaan schuilen bij de mensapen om zo Bokito ook nog even te kunnen fotograferen.

Maar niet alleen de apen zijn een foto waard maar ook zeker het buitenverblijf waar zij zich huisvesten. Deze fotoshoot is een mengelmoes van leuke, ontroerende sprekende apenkoppen en kleur en zwartwit foto’s. Een mooie aanwinst voor diergaarde Blijdorp.

 

Alle foto’s tijdens deze serie zijn gemaakt door Michel jansen en eigendom van Michel Jansen en micheljansenfotografie. De foto’s mogen niet zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van micheljansenfotografie worden gedownload, gekopieerd, afgedrukt, gewijzigd of anderszins worden gebruikt.

2 gedachten over “Gelada’s in Blijdorp

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s