NIK collection


De NIK collection, is een pakket van voorinstellingen of presets, zoals ze ook wel worden genoemd, welke als plug-in in zowel Adobe’s Lightroom en Photoshop kunnen worden geïmporteerd en een reeks aan creatieve mogelijkheden voor het bewerken van foto’s biedt.
Lange tijd was dit pakket te koop voor ongeveer €150,00.
In 2012 nam Google het pakket en daarmee de verkooprechten over en verlaagde de verkoopprijs naar €100,00.
Echter vanaf 24 maart 2012 ging voor diegene die zijn RAW bestanden via Lightroom of Photoshop bewerkte een droomwens in vervulling. Het complete pakket van de NIK collection was vanaf die datum gratis te downloaden en te gebruiken.
Eind 2012 nam ik mijn intrede in het digitale spiegelreflex gebeuren, na ruim veertig jaar met een analoge spiegelreflex te hebben gefotografeerd.
Eind februari 2013 kocht ik de 4.0 versie van Adobe’s Lightroom. Het zal midden 2016 zijn geweest dat ook ik via berichten vernam dat de NIK collection gratis was te downloaden.
Nu moet ik in alle eerlijkheid zeggen dat ik de collectie puur op de toen in de digitale media veroorzaakte tumult heb gedownload dan mijn kennis omtrent het complete pakket. Het pakket heeft dan ook enkele jaren verborgen onder de presets in mijn Lightroom programma gezeten.
In 2017 deed Google het complete NIK pakket over aan DxO. Tegelijk met deze overname werd het gratis downloaden en gebruiken van het pakket stopgezet.
Onlangs (september 2018) wilde ik enkele portretfoto’s op een andere manier bewerken en opende de presets in lightroom. En tot mijn verbazing zag ik daar de complete NIK collection.
En dat resulteerde in wat stoei-en improviseerwerk.

 

Een gedachte over “NIK collection

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s