Praktijk ervaring


Peak Design in theorie en praktijk.

Onlangs heb ik twee artikelen geschreven over de Peak design capture camera clip en de Peak Design capture lens clip. Twee foto-accessoires welke zeker niet direct zullen bijdragen aan een betere kwaliteit van je foto’s, maar zeker wel aan een stukje comfort verbetering.
En deze twee artikelen heb ik na lang overwegen, reviews lezen en filmpjes bekeken op Youtube aangeschaft.
Maar mijzelf in jullie verplaatsend, kan ik mij mij voorstellen dat een deel van jullie denkt:
“ja Jansen een leuk verhaal, en leuk dat je over deze artikelen hebt geschreven, leuk voor je dat je deze artikelen hebt aangeschaft, maar hoe bevallen ze in de praktijk. Heb je ze al terug gestuurd ter creditatie??”.
Ik heb de beide clips tijdens mijn afgelopen 3 fotoshoots gebruikt, en met dit artikel wil ik mijn bevindingen met jullie delen. Er over schrijven is één, maar een eerlijke praktijkervaring delen is twee!
Waar ging het ook al weer over?
clip-only-no-platecapture-1_1

 

clc-2_3
   Peak Design capture lens clip (Nikon

Peak_Design_Capture_Lens_01

 

 

 

Daar het voor mij een blijvende montage aan mijn beide schouderbanden van de rugzak is, heb ik beide grondplaten met de inbusboutjes gemonteerd. De Peak Design capture lens clip aan mijn linker en de Peak Design capture camera clip aan mijn rechter schouderband.
Afwisselend heb ik aan de lens clip een tweetal lenzen gemonteerd, te weten: een 10-20mm groothoek, een 70/300mm zoomlens of een 18-140mm zoomlens. Eén van deze lenzen zat op mijn camera, de andere twee op de lens clip. Je hebt beide lenzen binnen handbereik, het wisselen gaat makkelijk en snel. Maar je bent ook sneller en makkelijker bereidt een lens voor één foto te wisselen. De camera hangt aan de clip op mijn rechterschouderband. Vooral als mijn 70-300mm lens op de camera zit en je even geen foto’s maakt, scheelt dat een groot gewicht aan je nek. De camera is met één handbeweging van de clip te halen.
Voor mij een geslaagde aankoop. De fotolenzen zijn makkelijk en snel binnen handbereik, en wanneer je een stuk met je camera loopt zonder een foto te maken is het gewichtsverschil een heerlijkheid voor mijn nek.

Michel Jansen

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s