Peak Design deel 2; Lens Clip


Hallo, enthousiast na het lezen van het eerste deel omtrent Peak design en in het bijzonder de capture camera clip, in het tweede deel wil ik een ander item van Peak design voorstellen: de capture lens clip.

Alvorens verder te gaan, wil ik wel vermelden dat mocht je interesse hebben in dit artikel, het wel merk gebonden is aan je camera, dus let op bij het eventueel bestellen.

Wanneer je evenals ik je foto uitrusting in een rugzak hebt zitten en je regelmatig, al is het maar voor één foto, van objectief wil wisselen is dit ronduit lastig. Je zou dan genegen zijn het eigenlijke objectief bevestigd op je camera te gebruiken voor de te nemen foto, terwijl je in je achterhoofd het idee hebt dat deze foto mooier zou uitkomen met het andere objectief in je rugzak. Om een simpel voorbeeld te geven wat ik onlangs nog heb meegemaakt bij de fotoshoot in de Victoria Serre in diergaarde Blijdorp. Hierbij had ik mijn 18-140mm objectief op de camera en wilde een overzichtsfoto van de ruimte maken. Echter was de 18mm net niet toereikend. Nu was het gelukkig rustig, ik had alle tijd dus:

camera van de schouder,

de rugzak af en op een bankje gelegd,

rugzak open,

objectief wisselen naar mijn 12-20mm, hierbij nog wel even te vermelden dat deze objectief wissel voor één foto was, en daar zoals gezegd het zeer rustig was, kon ik mijn rugzak even laten liggen om de foto te maken.

Maar dit moet toch anders kunnen. En daar kom ik op het tweede accessoire van Peak design welke ik onlangs heb aangeschaft.

De Peak design Lens clip

clc-2_3
Peak Design capture lens clip (Nikon)
Voor de bevestiging van de lens kit op bijvoorbeeld je broeksriem of schouderband van je rugzak heb je ook de bevestigingsplaat nodig die ik in mijn vorige artikel heb besproken.
clip-only-no-plate
De Lenskit is voor drie verschillende lensvattingen te koop, Nikon, Canon en Sony, dus let hier even op.
De lenskit is, bevestigd op de clip plaat,  draaibaar.
Peak_Design_Capture_Lens_01
Al met al is het geen goedkope aanschaf en geen aanschaf die direct een verbetering geeft aan je foto’s met betrekking tot kwaliteit, maar ze geven zeker wel meer bewegingsvrijheid (camera capture clip) en meer gemak en sneller wisselen van mijn objectieven (capture lens clip).
En het is vooral het laatste, de comfortabiliteit, waarin, waarbij, waardoor, je het fotograferen, je hobby,  leuker en makkelijker maakt.
Met betrekking tot mijn camera en objectieven en andere accessoires ben ik tevreden en kan ik goed uit de voeten zonder teveel beperkingen. Dus waarom niet investeren in gemak, efficiëntie en comfort. Fotograferen doe ik voor mijn lol. Fotograferen doe ik om even in mijn eigen wereldje te keren,  ‘het moeten doen’  achter mij te laten en te doen wat ik leuk vind, mooi vind, waarbij ik de dingen bepaal om tot een naar mijn idee en eisen mooie foto te komen, zonder inmenging of gedachten van anderen. En dat mag dan toch wel met enige comfortabiliteit en gemak.
Veel plezier met fotograferen, wat voor mij toch ook nog altijd  een kwestie van fotograleren is en dat maakt deze hobby zo uitdagend.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s