Peak Design. Deel 1


 

Peak design, wel eens van gehoord?

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, Peak design is een bedrijf in professionele camera accessoires en timmert al 8 jaar aan de weg met een assortiment van hoogwaardige fototassen, clips, draagriemen en beschermhoezen.
Tot zover Peak design in het algemeen. Voor meer uitvoerige informatie omtrent Peak design verwijs ik je graag naar de website: http://www.peakdesign.com
Ik ben het type dat niet direct tot een aankoop overgaat wanneer ik iets op mijn verlanglijstje heb staan speciaal wanneer het mijn fotoaccessoires betreft. Zo ben ik enige tijd geleden na lang wikken en wegen, informatie verzamelen via artikelen en video’s op youtube overgestapt van schoudertas naar rugzak voor mijn camera uitrusting.
Het bovenstaande is een aanloop naar het volgende.
Ik ben het type fotograaf wat regelmatig van objectief wissel om zo de foto te verkrijgen die ik wil. Is het draagcomfort bij de overstap van schoudertas naar rugzak zeker positief verbeterd, het wisselen van objectieven is echter minder makkelijk geworden.
En dan ga ik op zoek naar aanpassingen, oplossingen of vernuftige accessoires. En die laatste vond ik via cameranu.nl, om daarna via youtube video’s omtrent het artikel de bevestiging te krijgen dat het accessoires inderdaad het ei van Columbus zou zijn.
Het waren eigenlijk twee items die mijn aandacht hadden getrokken.

Mag ik jullie als eerste in een serie van twee artikelen voorstellen:

De Peak Design Capture Camera Clip.

capturev3-black
Peak design capture camera clip

De clip is tweedelig, leverbaar in zwart of zilverkleur, en met elkaar verbonden via twee bevestigingsboutjes of bijgeleverd twee inbusboutjes wanneer de bevestiging meer permanent is. Een inbussleuteltje wordt bijgeleverd.

bolts

capture-3

 

 

 

 

 

De grondplaat wordt aan de achterzijde van bijvoorbeeld de schouderband, aan de voorzijde van je rugzak, bevestigd en de plaat met het eigenlijke clipsysteem aan de voorkant van de schouderband, en dit alles aan elkaar bevestigd middels de bijgevoegde boutjes.

clip-only-no-plate

De capture camera clip is te koop zonder of in voordeelprijs met een standaard grondplaat ter bevestiging onder de camera die tezamen het clipsysteem compleet maken.

Wanneer alles is gemonteerd, de rugzak op de rug, kan de camera makkelijk in de sleuven van de clipplaat worden geschoven waarbij je een klik hoort bij juiste bevestiging. En je camera zit dan ook werkelijk vast.

capture-1_1

Om de camera uit het clipsysteem te verwijderen druk je de releaseknop in aan de zijkant van de captureclip en kan de camera van de captureclip worden geschoven. Deze handeling is met één hand te doen.

Na registratie van de aankopen op de website van Peak design krijg je een levenslange garantie.

Een extra accessoire is de Propad, welke zorgt voor extra stabilisatie en een verhoogde comfortabiliteit, vooral wanneer er een zwaardere DSLR met telelens aan de captureclip wordt bevestigd.

Voor de actuele prijzen kun je uiteraard terecht bij de website van onder meer cameranu.nl

In deel twee behandel ik een ander accessoire van Peak design.

 

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s