Rotterdam gezien vanaf grote hoogten


Een fabuleus, geweldig uitzicht over Rotterdam vanaf 100 meter hoogte.

Op 25 maart 1960 werd de Euromast officieel geopend door prinses Beatrix als onderdeel van de internationale tuinbouwtentoonstelling Floriade. Met een hoogte van 107 meter inclusief de vlaggenmast, was de Euromast een opvallende attractie.

De Euromast werd gebouwd naar een ontwerp van architect H.A.Maaskant die een uitgesproken mening had over zijn ontwerp. Hij was van mening dat een dergelijk project tijdloos vormgegeven zou moeten worden en het ontwerp meerdere generaties zou moeten aanspreken, en verwoordde dit in 1960 als volgt:”Wij hebben een toren willen maken, die geen semi-permanente indruk zal maken en die een zodanige ‘massa’ zal hebben dat hij zich in het machtige bewegelijke Rotterdamse havenbeeld zal kunnen handhaven”

In 1970 werd de Space Tower op de Euromast geplaatst waardoor de totale hoogte toenam tot 185 meter. Hiermee is de Euromast het hoogste gebouw van Rotterdam.

Bovenstaande foto’s mogen niet worden gedownload , gekopieerd, afgedrukt, gewijzigd of anderszins worden gebruikt zonder schriftelijke toestemming van de maker Michel Jansen.

Email: micheljansenfotografie@mail.com

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s