A new digital era has arrived!


Om in vogelvlucht zo’n 45 jaar fotografie de revue te laten passeren is het allemaal begonnen met de analoge spiegelreflexen: Praktika Super TL, de Fujica ST901, de Fujica AZ1, tussendoor de Polaroid SX70 direkt-klaar spiegelreflex, om in 2013 over te gaan in het digitale spiegelreflexgebeuren, de Nikon D3200, opgevolgd door de Nikon D5200 en dan nu de trotse bezitter van de Nikon D7500.

Pff ga er maar even voor zitten. Meer instellingsmogelijkheden, combinaties van knoppen, de menu’s doorspittend, want ik wil wel graag weten welke mogelijkheden er zijn en hoe deze dan te kunnen toepassen in de praktijk. En dat is niet op één avondje geleerd en snel en zonder nadenken toe te passen. Dat gaat tijd kosten Michel!

Bij de keuze van de camera ben ik niet over één nacht ijs gegaan. Review reporten gelezen, tutorials op youtube bekeken. En vooral gezien, gehoord, gelezen waarom je de D7500 niet moet kopen. Geen dubbele kaartsleuven zoals bij de D7100 en D7200. Dit heb ik de afgelopen jaren ook niet gehad, dus wat mis ik? Geen aansluiting voor een batterygrip zoals bij de Nikon d3200/5200/7100/7200. Mis ik deze? Het is een kwestie van wennen en aanpassen. Voorwaarde is wel altijd minimaal twee volgeladen accu’s paraat te hebben. Want de D7500 is een energievreter. Maar ook een digitaal beest, waaruit veel is te halen en dat is veel praktijk, lezen, een keer op je bek gaan, maar vooral heerlijk fotograferen. Het is geen moeten, het is plezier hebben in wat je doet. Achter de camera en voor je laptop.

Dus afgelopen maandag ( want zondag met prachtig weer helaas andere bezigheden) er op uit. Het weer was sterk wisselend. Vertrok met een blauwe lucht en een heerlijk zonnetje van huis, echter werd het meer en meer bewolkt totdat het grijs en beslist voor mij geen fotoweer werd waarna ik besloot de boel in te pakken en huiswaarts te keren.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s