Het NAi in collage


Het NAi of Nederlands Architectuurinstituut, is behalve een museum ook een archief, bibliotheek, museum en cultureel podium. In het NAi worden de belangrijke collecties en archieven van Nederlandse architecten van na 1800 bewaard en zijn toegankelijk voor het publiek. Hieronder bevinden zich ondermeer de archieven van architecten zoals Dudok, Cuypers, Berlage en De Klerk.
Sinds 1993 bevind zich het NAi in een markant gebouw, gelegen aan de rand van het Museumpark in het centrum van Rotterdan naar een ontwerp van Jo Coenen. Tevens is in het gebouw het vrij toegankelijke NAi cafe aan de foyer gevestigd, en beschikt over een groot terras aan de karakteritieke vijver.
Achttien strekkende kilometers met tekeningen, schetsen, maquettes, foto’s, boeken en tijdschriften vormen één van de grootste bouwkunstcollecties ter wereld. Meer dan 40.000 boeken over architectuur, vormgeving en aanverwante vakgebieden.

NAI

 

Ontwerp en samenstelling MJF_Art&Design

 

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s